A Ryanair elnöke nem akar ír elnök lenni

iho/repülés   ·   2011.09.12. 20:09

Michael O'Leary, a piacvezető ír fapados légitársaság elnöke tagadja, hogy – amint egyes híresztelések állították róla – indulna az írországi elnökválasztásokon.

A szókimondásáról és gátlástalan módszereiről híres üzletember röviden úgy nyilatkozott, hogy őt úgysem választaná meg senki senkinek. Legfontosabb érve azonban nem ez volt államfői megválasztása ellen, hanem az, hogy ha ő lenne Írország elnöke, kisebb házba kellene költöznie, mint amiben most él.

O'Leary legutóbb azzal keltett feltűnést iparági körökben, hogy vállalata nevében erősen támogatta a kínai repülőgép-fejlesztési törekvéseket, mondván, hogy az ázsiai ország új típusa végre komoly versenytársa lehetne a Boeing és az Airbus termékeinek.

Mindeközben megfigyelők úgy vélték:  O'Leary igazi célja az lehetett, hogy az amerikai és az európai repülőgépgyártótól alacsonyabb árakat zsaroljon ki következő nagyszabású flottabővítésére.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.