Átadják a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát

MTI/iho   ·   2018.03.19. 12:45
400px_47es_elkerulo_hodmezovh

Az útszakasz a keddi műszaki szemlét követően várhatóan már szerdán megkapja a használatbavételhez szükséges összes engedélyt. Az elkerülőút huszonnégy évnyi előkészítő munka után épülhetett meg, és jelentősen javítja a hódmezővásárhelyiek életminőségét, napi tizenöt-húszezer járműves átmenőforgalomtól, valamint az azzal járó környezetszennyezéstől és zajterheléstől megszabadítva a belvárost.

A tervezettnél tíz nappal hamarabb átadják a forgalomnak a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát (fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Az elkerülőút a 47-es út Debrecen és Szeged közötti szakaszának korszerűsítésére felkészülve úgy épült meg, hogy a jelenlegi kettőről négysávosra bővíthető legyen. A 13,4 kilométeres elkerülőt óránkénti kilencven kilométeres sebességgel használhatják az autósok, de az út íveit úgy alakították ki, hogy alkalmas a száztíz kilométeres sebességre is. A mintegy harmincnyolcmilliárd forintos költségvetésű közútfejlesztési projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában uniós és hazai források felhasználásával valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítő Kft. által alkotott konzorcium végezte.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek