Ausztráliából Angliába leszállás nélkül!

MTI/iho   ·   2016.12.12. 16:15
qantas_boeing_787-9_0

A Qantas ausztrál nemzeti légitársaság 2018 márciusában indítja a leszállás nélküli járatot a londoni Heathrow repülőtér és a nyugat-ausztráliai Perth nagyváros között. A 14 ezer 498 kilométeres távot a Qantas 236 személyes Boeing 787-9-es repülőgépei az előzetes számítások szerint 17 óra alatt teszik meg. Ez lesz a polgári repülés leghosszabb nonstop menetrendszerű járata. A Qantas jelenleg is közlekedtet napi járatokat Londonba Airbus A380-as óriásgépekkel, de ezek útközben leszállnak Dubajban. Ennek a járatnak a menetideje a technikai megállóval együtt – az útvonaltól és az időjárási viszonyoktól is függően – 20–22 óra.

(fotó: qantas.com)

Alan Joyce, az ausztrál légitársaság vezérigazgatója a BBC-nek felidézte, hogy amikor a Qantas 1947-ben elindította járatait Ausztrália és London között, az út négy napig tartott, kilenc leszállás közbeiktatásával.

A nonstop légijáratok jelenlegi táv- és menetidőrekordját az Emirates légitársaság tartja Dubaj és az új-zélandi Auckland közötti, márciusban indított járatával. A cég A380-asai tizenhat és fél óra alatt teszik meg a 14 ezer 200 kilométeres utat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek