Az Emirates életet menthet 10 ezer méter felett is

iho   ·   2015.04.07. 13:30

Emellett évi több ezer órányi képzésben részesíti személyzetét, hogy hatékony egészségügyi ellátást biztosítson repülés közben jelentkező egészségügyi vészhelyzet esetén. Amennyiben a fedélzeten rendkívüli egészségügyi helyzet alakul ki, a személyzet azonnal képes kezelni a problémát. A súlyosabb esetekben a repülőgép a legközelebbi reptéren leszáll az utasok megfelelő orvosi ellátása érdekében - írja közleményében az Emirates.

Az Emirates 2014-ben összesen 33.430 órányi egészségügyi képzést tartott légiutas-kísérőinek és pilótáinak, hogy felkészítse őket az utasok megfelelő egészségügyi ellátására. Minden légiutas-kísérő elvégez egy átfogó alapképzési programot, amelyet az Egyesült Emírségek Általános Civil Légiforgalmi Hatósága ír elő. Emellett további, elméleti és gyakorlati tréningeken sajátítják el a fedélzeti orvosi készülékek megfelelő használatát. A képzés során a sürgősségi segítségnyújtásra, az alapvető újraélesztési műveletekre, illetve az asztma, a szívelégtelenség, az agyvérzés, az allergiás reakciók és a traumás sérülések kezelésére is felkészülnek. Sőt akár egy váratlan, sürgősségi szülést is képesek levezetni. A pilóták orvosi képzése kiterjed az oxigénhiány, a malária, a dengue-láz és a különféle csonttörések kezelésére, elsősegélynyújtásra, valamint a fulladás és egyéb, a repüléssel kapcsolatos egészségügyi problémák kezelésére.

Azon ritka alkalmak során, amikor útvonal-változtatást igényel egy repülés közben jelentkező egészségügyi vészhelyzet, a légiutas-kísérők egyike felméri a helyzet súlyosságát, majd értesíti a pilótát az esetről, és konzultál a MedLink-kel, amely egy amerikai központú, a nap 24 órájában működő, műholdas egészségügyi tanácsadó szolgáltatás. A MedLink a személyzetet egy, a fedélzeti orvosi vészhelyzetekre szakosodott tanácsadóval köti össze, aki segíteni tud az utas állapotának felmérésében.

További információkat a légitársaság honlapjáról lehet megtudni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek