Bemutatkozott a GENPRO, Besenyei Péter repülte az új gépet

MTI/iho   ·   2018.04.04. 11:15
genpro_besenyei0

Jakabszálláson a helyi sportrepülőtéren bemutatták a GENPRO műrepülőgépet, amely a világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót. A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így van remény arra, hogy a világpiacon is megállja a helyét. A GENPRO hamarosan Európa- és a világbajnokságon is bemutatkozik és tervezik kétszemélyes gyakorlógép fejlesztését is.

Jakabszállás, naspsütésben, szárazon. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Ujvári Sándor)

A most átadott közel 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatás része az Irinyi tervnek, amelyben 19 milliárd forintot különített el a kormány ilyen vállalkozások támogatására.

  • A Genevation Aircraft Kft.-t 2010-ben alapították, a jegyzett tőkéje 350 millió forint.
  • A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2016-os évet nettó 32,7 millió forint árbevétellel zárta.
  • A cég dolgozóinak létszáma huszonnégy.
  • A társaság adózott eredménye a 2015-ös üzleti évben mínusz 36,6 millió forint, míg 2016 végén mínusz 25,3 millió forint volt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.