Bő négyszázmillió forintért vásárol cipőket a MÁV

MTI   ·   2020.09.23. 13:15

A balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft. 33–35 ezer pár lábbelit készíthet a vasúttársaságnak.

Az utolsó még működő, elsősorban, de nem kizárólag munkavédelmi cipőket készítő magyar vállalat nyerte a MÁV Zrt. 411 millió forint értékű nyílt közbeszerzését, melyek kiírásában egyen- és formalábbelik ugyanúgy szerepeltek, mint munkavédelmi bakancsok és félcipők. Így például elektromos szigetelőképességgel rendelkező lábbelik a villanyszereléshez, míg más cipőknél, bakancsoknál a mechanikai védelemre, a vágásbiztonságra, a hővédelemre, a vízállóságra, csúszásmentességre, talpátszúrás elleni védelemre, olajállóságra vonatkoznak előírások.

Tóka István, a kft. ügyvezetője elmondta: a vasútnál számos szakmának, munkakörnek és helyzetnek kell biztosítani a megfelelő lábbelit. Mindezek mellett szükség van férfi és női, téli, átmeneti és nyári modellekre. Ekkora szortimenttel ma nem sok kereskedő rendelkezik Magyarországon, gyártóként pedig az Ipoly Cipőgyár Kft. az egyetlen. A tender elbírálását egy keretszerződés követi, amelynek terhére a MÁV lehívhatja a cégtől az épp szükséges típusokat és mennyiséget a következő tizenkét hónapban.

A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Ipoly Cipőgyár Kft. árbevétele 1 milliárd 760 millió forintot tett ki tavaly, az azt megelőző évben meghaladta a 2 milliárd 180 millió forintot. A cég vesztesége 2019-ben 101 millió forint volt, míg az előző évben nyereséges volt: nyolcvanmillió forint adózott profitot ért el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek