British Airways: pilótasztrájk, teljes bénulás

iho   ·   2019.09.09. 09:50
cimkep

A British Airways járatainak csaknem száz százalékát kénytelen törölni hétfőn és kedden a pilóták sztrájkja miatt. A British Airline Pilots Association – BALPA vasárnap jelentette be, hogy a múlt szerdán a repülőszemélyzetek bérezésére vonatkozó javaslatára még mindig nem kapott választ, ezért tartják meg az egyébként már korábban jelzett sztrájkot, amit a szervezet tagjainak kilencvenhárom százaléka megszavazott.

A légitársaság közleménye szerint a BALPA nem jelentette, kik vesznek részt a munkabeszüntetésben, ezért nem tudják azt sem előre jelezni, kik, milyen típusképesítéssel repülhetnék a gépeket, ezért kell gyakorlatilag leállítani a szinte teljes forgalmat. A cég egyben teljes visszatérítést ígér az érintett utasoknak, és kifejezi készségét a további tárgyalásokra, valamint azt kéri, hogy a törölt járatok utasai ne menjenek ki a repülőtérre.

(fotó: British Airways)

A BALPA a brit kereskedelmi pilótáknak mintegy nyolcvanöt százalékát tömöríti, ami több, mint tízezer munkavállalót jelent. A szervezet magasabb béreket követel, a British tizenegy és fél százalékot ígért – három évre elosztva –, és elítéli az érdekvédelem akcióját.

A Budapest Airport portáljának információi szerint az utolsó British járat éjfél után negyed órával érkezett a nemzetközi repülőtérre Heathrow felől, de ezután az összes hétfői BA-járat mellett (12:25, 16:20, 18:20, 19:25, 00:15) a törölve jelzéslátható. Értelemszerűen ugyanez a helyzet a Budapestről Londonba induló járatok esetében is (7:45, 13:15, 17:20, 19:10, 20:20, illetve kedd reggel 7:20).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.