Budapesti járatát is törli a Brussels Airlines

MTI   ·   2018.05.14. 09:45

A légitársaság történetének második sztrájkját azért tartják, mert a 2016 decembere óta a Lufthansa német légitársasághoz tartozó belga légicég szakszervezete sikertelenül tárgyal pilótáinak fizetésemeléséről a német vezetőséggel.

Wencke Lemmes, a társaság belga szóvivője elmondta, a kétnaposra tervezett munkabeszüntetés hétfőn és szerdán lesz. A járatkimaradások mintegy 60 ezer utast érintenek, akiknek túlnyomó többségét sikerült értesíteni a járattörlésekről. Az utasokat más járatokra való foglalással, vagy a jegy árának visszatérítésével kártalanítják. A törlések a budapesti járatokat is érintenek: egy, késő esti járatát törölte a belga légitársaság.

A Deutsche Lufthansa AG 2016 decemberében egyezett meg az SN Airholding minden részvényesével a Brussels Airlines teljes átvételének feltételeiről, amelyet követően 100 százalékos tulajdonosa lett a belga légitársaságot működtetető SN Airholdingnak. A Brussels Airlines 2018-tól teljes mértékben integrálódik a Lufthansa-csoportba, és a Eurowings-csoporton belül repül majd. A korábbi bejelentés szerint a légitársaság a felvásárlást követően még legalább két évig használja majd a Brussels Airlines nevet, 2018-tól a Brussels Airlines márkanevet a Eurowings-csoport tagja megnevezés egészíti majd ki.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek