Buszsofőrre támadt egy férfi Makón

iho/közút   ·   2012.01.17. 08:44

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság egy 31 éves helybeli férfi ellen, aki hétfő kora délután bántalmazott egy buszsofőrt – írja a Délmagyar.hu.

A Csanádpalota és Makó között közlekedő járatról a jéggyári megállónál szállt le a gyanúsított, de még előtte leköpte a sofőrt. Utóbbi utána ment és kérdőre vonta a 31 éves makói férfit, aki erre kétszer is megütötte a buszvezetőt. A támadót végül egy utas fogta le, míg egy másik leintett egy rendőrautót.

Az elkövető elmenekült, de a személyleírás alapján a rendőrök felismerték a már büntetett előéletű embert, akit előállítottak. Kihallgatása során részben beismerte tettét. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás, várhatóan 30 napon belül bíró elé állhat. A sofőr szerencsére csak könnyebben sérült meg – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint kiderült, a férfi azért volt mérges a buszsofőrre, mert amikor korábban otthon hagyta az igazolványát, nem engedte 90 százalékos kedvezménnyel utazni.

A férfi a bűncselekményért akár három év szabadságvesztést is kaphat.

Kapcsolódó hírek