Busztesztnap Kecskeméten

iho   ·   2013.03.08. 09:05

Csütörtökön megtörtént az ajánlatok bontása a „Kecskemét város közösségi közlekedésének fejlesztése, átalakítása, zéró emissziós zóna megteremtése, soros hibridhajtású alacsony padlós autóbuszok beszerzésével” című projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás keretében. A közbeszerzési eljárásban független műszaki bizottság végzi a busztesztelést – adja hírül a kecskeméti polgármester, dr. Zombor Gábor közleménye.

A tesztnap ma, 2013. március 8-án reggel 6 órakor megkezdődött. A tesztelés során a következő vizsgálatok zajlanak: állóhelyi vizsgálat, fordulókör mérése, menetpróba elektromos üzemmódban, menetpróba hibrid üzemmódban. A menetpróba az 1-es autóbusz vonalán, várhatóan egész nap zajlik, utasszállítás nélkül.

Tekintettel arra, hogy a tesztelés az ajánlattétel – tehát a közbeszerzési eljárás – része, ezért a nyilvánosság részletesebb tájékoztatására csak a későbbiekben, az értékelést követően, az összegezés megküldése napjától van módunk – zárja közleményét a kecskeméti polgármester.

Kapcsolódó hírek