Csak nő és nő az Emirates

MTI/iho   ·   2014.11.13. 10:36

A légitársaság honlapján közölt pénzügyi adatok szerint az Emirates tizenkét százalékkal 47,5 milliárd dirhamra (12,9 milliárd dollár) növelte árbevételét, nyeresége pedig egy százalékos növekedéssel 2,2 milliárd dirham (607 millió dollár) volt.

Kapacitásait az Emirates 6,5 százalékkal emelte, értékesített utaskilométereinek száma 9,8 százalékkal volt magasabb, mint a 2013–2014-es év első felében, a járatok átlagosan 81,5 százalékos töltöttséggel üzemeltek, míg az előző év azonos időszakában ez a mutató 2,3 százalékponttal alacsonyabb, 79,2 százalék volt. Április 1-je és szeptember 30-a között a légicég 23,3 millió utast szállított, 8,4 százalékkal többet, mint tavaly ugyanilyenkor.

Jelentésükben hangsúlyozták, hogy az október vége óta Budapestre is napi járattal közlekedő dubaji légitársaság az első félévben hat Airbus A380-ast és hét Boeing 777-est vett át, és további tizenegy szélestörzsű gép érkezik még a március végén záruló pénzügyi évben. Kitértek arra is, hogy annak ellenére maradtak nyereségesek, hogy rekordszámú járatot kellett felfüggeszteniük, a dubaji repülőtér építése miatt a flotta egy részét nem tudták használni és az amerikai dollár is erősödött az emirátusi dirhammal szemben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek