Délelőttől ismét megnyílik a bajai Türr István híd

MTI   ·   2013.06.20. 08:07

Csütörtök 10 órától megnyitják a közúti forgalom számára az árvíz miatt lezárt bajai Türr István hidat, és megindulhat a közlekedés az 55-ös úton – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kovács Andrea elmondta: a Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság feloldotta a bajai híd lezárását, de felhívta a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal vezessenek a vadállomány védelme érdekében, a kihelyezett sebességkorlátozó táblákat vegyék figyelembe.

A megyei védelmi bizottság június 9-én tiltotta meg a hídon a közúti közlekedést.

A gemenci erdőből a Baja térségében emelkedő vízszint miatt a vadak a Baja és Pörböly közötti 55-ös úton keresztül menekültek, ezért a vadállomány védelme, valamint a balesetveszély miatt határoztak a híd lezárásáról.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.