Dzsihád! Kiáltotta, vissza is fordult a United-gép

MTI/iho   ·   2015.03.17. 20:04

Az egyik utas „dzsihád, dzsihád!” kiáltásokkal, futva próbálta meg megközelíteni a pilótafülkét – jelentette a CNN televízió. Az incidens hétfő este történt, az erőszakosan fellépő férfit az utastársai fogták le. A United Airlines 1074-es járatát azért fordították vissza, mert a férfi ezt követően sem engedelmeskedett a személyzet utasításainak. A Boeing 737-es fedélzetén harminchárom utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott.

A CNN-nek nyilatkozó kormányzati tisztségviselő szerint a férfi előéletében semmi sem utal arra, hogy kapcsolatban állna terrorista csoportokkal. Az érintett szellemi állapotával kapcsolatban nem adtak ki tájékoztatást.

A lefogott utas mobiltelefonos felvételek tanúsága szerint horzsolásokat szenvedett az arcán. A történteknek más sérültje nem volt, a férfinál nem találtak fegyvert.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek