Egy kis derű a levegőben: a csíkos Condorok

iho/repülés   ·   2022.04.05. 12:00
53629_1649076040

A „Sziget”, a „Tenger”, a „Beach” és a többi: színes csíkok a gépeken és a gépeken belül is. Szokatlan, de biztosan egyedi az új arculat.

Felettébb vidám arculattal rukkolt elő Európa egyik legjelentősebb üdülőhelyi légitársasága, a Condor. A cég gépei ezentúl csíkosak lesznek, már a felszállás előtt emlékeztetik az utasokat, akik valami kellemes meleg tengerpartra repülnek, az úticélra: a meglepő festést ugyanis a társaság közleménye szerint a plázsok csíkos napernyői, nyugágyai és fürdőtörülközői ihlették.

(fotók, grafika: Condor)

Ralf Teckentrup, a Condor elnöke közleményében egyéb magyarázatokkal is szolgál, vagyis hogy a csíkozás kifejezi a légiátársaság elhivatottságát utasai irányába, a jelszó mostantól: „A szenvedély az iránytűnk”.

Az pedig, hogy a gépeket ötfél csíkokkal festik, a Condor utasainak és alkalmazottainak sokféleségét szimbolizálja, és a szintén sokféle lehetőséget a világ felfedezésére. A színeknek nevül is van: a zöld a „Condor Sziget”, a sárga a „Condor Napfény”, a piros a „Condor Szenvedély”, a kék a „Condor Tenger” és a bézs a „Condor Beach”.

A légitársaság jelenleg ötvenegy géppel repül, a flotta nyolcvan százalékát 2024-re tervezik átfesteni, hat gépet, öt Boeing 757-est és egy A321-est azonban már idén nyáron csíkosan üzemeltetnek. A Condor egy még forgalomba nem állított A330-ason mutatta be a szokatlan festést zöldben, de nem ez a gép, hanem a D-AIAD lajstromjelű A321-es az, amely már mostantól sárga-fehér ragyogásban repül, először Frankfurtból Lanzarote szigetére. A nyár folyamán ezeken a vidámra alakított gépeken lehet majd Mallorcára, Görögországba, a Kanári-szigetekre és Egyiptomba is utazni.

A változatos színezés egyben feltehetően mégis egyfajta egységes megjelenést is céloznak, hiszen a légitársaság gépein jelenleg többféle, bár természetesen sokkal hagyományosabb festés látható, köztük az a sárga-szürke motívumokkal lazított fehér, amely leginkább a korábbi anyavállalat, a Thomas Cook színeit hordozza, de azóta született egy másik minta, fehér törzs, kék hajtóművek és vezérsíkok, sőt, az egyik gépet retro-kiadásban az egykori Lufthansa-féle színekkel festették le.

Ez a mostani szín- és formavilág egyedi és messziről felismerhető, semmivel össze nem keverhető, olvasható a Condor oldalán. A légitársaság emellett még azt emeli ki, hogy a strand-csíkok időtlenek és mindig mosolyt csalnak az arcokra. Ráadásul az új színes motívumok a következő hónapokban megjelennek majd a személyzet egyenruháján, a reptereken és a gépek fedélzetén, ott lesznek a catering edényein, a takarókon, vagy akár a beszállókártyákon is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek