Egy szibériai búzatáblában landolt egy orosz Airbus

iho   ·   2023.09.12. 17:10
airbus

Műszaki hiba történt, a szankciók miatt nem biztos, hogy hamar felszáll onnan...

Egy Twitterre, illetve X-re felkerült videó szerint a novoszibirszki régióban egy mezőgazdasági területen ért földet az Ural Airlines egyik Airbus A320-as repülőgépe. A The Moscow Times információi szerint a gép a Fekete-tenger partjáról, Szocsiból tatott Omszkba.

A hírek szerint az orrfutómű hidraulikus rendszerében keletkezett műszaki hiba, a pilóta pedig a célreptér kifutóját rövidnek ítélte az orron csúszáshoz. Miközben keresték a hosszabb kifutóval épített repteret, elfogyott az üzemanyag, és a mezőn kellett kényszerleszállást végrehajtani. A repülőn 159 utas volt és hat fős személyzet, nem sérültek meg.

Normál esetben vélhetően az Airbus mérnökei már úton is lennének, hogy mihamarabb kimentsék a gépet, a szankciók miatt azonban erre az oroszok nem számíthatnak. Marad a szürkeimportos alkatrész, a kannibalizáció, esetleg a sufnituning...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek