Egyszerűbb lesz a pilóták vizsgáztatása

iho   ·   2014.12.16. 08:25

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala a hatósági eljárások egyszerűsítése jegyében 2015. január 5-től a pilóták vizsgáztatás rendszerét átalakítja a HO-01 tájékoztatóval összhangban. A 2015. január 05-ig beérkezett kérelmeket természetesen a jelenleg eljárások szerint dolgozza fel a Légügyi Hivatal.

Alapvető változást jelent, hogy 2015. január 05. után a jogosítások meghosszabbítása, illetve megújítása érdekében már nem kell beadni a PE-01-es formanyomtatványt, hanem a Légügyi Hivatal honlapján hamarosan publikálásra kerülő vizsgáztatói névsorból választja ki az adott vizsgára jogosult vizsgáztatók közül a kérelmező a számára megfelelő vizsgáztatót és a megadott elérhetőségen keresztül egyezteti vele a vizsgával kapcsolatos részleteket.

A hatósági eljárási díj befizetésének igazolását ilyen esetben a sikeres vizsgát követően a szakszolgálati engedély kérelem (LA vagy egyéb) csatolmányaként kell majd benyújtani a Légügyi Hivatal részére.

A szakszolgálati engedélyek, illetve jogosítások megszerzése továbbra is a jelenlegi rendszer szerint, PE-01 nyomtatványon való jelentkezést és megfelelő befizetést von maga után. Ezt követően az eddig megszokott eljárásnak megfelelően a szakszolgálati engedélyt a megfelelő LA vagy egyéb nyomtatványon kell kérelmezni, hangzik a hatóság tájékoztatója.

 

 

Kapcsolódó hírek