Elkészült a 25-ös út almári szakasza

iho/közút   ·   2011.12.09. 09:42

Az érintett részen tavaly májusban, a nagy esőzések miatt volt rézsűcsúszás, s ezért nagyon sokáig akadályozta a forgalmat félpályás lezárás, forgalomirányításra volt szükség. Az utat a napokban ismét teljes mértékben birtokba vehették az autósok, ütemesen lehet haladni a forgalmas szakaszon. Mindez reményeink szerint örömet okoz az egrieknek és a környéken élőknek, segíti a turisztikai látnivalókban gazdag környék problémamentes megközelítését – olvasható Habis László egri polgármester, országgyűlési képviselő és Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nyrt. megyei igazgatójának közös közleményében – adta hírül a Heol.hu.

A mihamarabbi megoldás érdekében Habis László a nyáron levélben fordult dr. Völner Pálhoz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárához. Sikeres volt a lobbi és bruttó 50,6 millió Ft-os keretösszegből végezte el a munkát, a közbeszerzésen nyertes kivitelező, a COLAS Zrt. A szerződésnek megfelelően még a tél beállta előtt megerősítették a támfalat, rézsűt és új útpályaszerkezetet alakítottak ki, valamint új burkolatot kapott a szakasz – szögezte le Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nyrt. megyei igazgatója. Az autósoknak a megújuló szakasz birtokba vétele után balesetmentes közlekedést kívánunk, eddigi türelmüket tisztelettel köszönjük – tette hozzá.

Habis László országgyűlési képviselő, Eger polgármestere hangsúlyozta: tisztában van azzal, hogy az autósoknak a tavalyi rézsűcsúszást követően sokáig kellett várniuk a megoldásra, de a lényeg az, hogy végül eredményes volt a közös erőfeszítés. Politikusként a források előteremtésén dolgozott, s az állami szervekkel együttműködésben jól szervezett munka folyt a forgalmas szakaszon. – Ismert, hogy a térség úthálózatában vannak még problémás területek, úgy véljük azonban, hogy az almári szakaszé volt az egyik legsürgetőbb feladat ezek közül – mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek