Eltűnt egy utasszállító Afrikában

iho   ·   2014.07.24. 12:07
cim

50 perccel felszállás után vesztette el a kapcsolatot az Air Algerie a géppel, amely a hírek szerint 112 embert szállított. Már hajnalban meg kellett volna érkeznie Algírba, írja a HVG.

Az Air Algerie közölte: felszállás után 50 perccel kapcsolatot vesztett egy Boeing 737-es géppel, amely 112 emberrel a fedélzetén Algírba tartott csütörtökön – számolt be több hírforrás is. A 112 utasból a hírek szerint csak 4 volt algériai állampolgár.

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougou-ból indult. Az AFP úgy tudja, a spanyol Swift Air átal működtetett gépen 110 utas és 6 fős személyzet tartózkodott.

Az egyik repbiztonsági adatbázis szerint MD-83-as volt a Swift eltűnt gépe

Az Aviation Safety Network adatai szerint a gép nem 737-es, hanem egy bérelt McDonnell Douglas MD-83-as volt, a lajstromjele EC-LTV. Az adatbázisok szerint a gépet 1996-ban egy görög charter-társaságnál állították előpször forgalomba, majd Dél-Amerikában és Ausztráliában repült, 2012-ben került a  Swift Air üzemeltetésébe.

A Swift Air spanyol társaság több mint harminc gépes flottát tart üzemben és ajánl ki bérlésre a légitársaságoknak, irodáknak.

Az Info Afrique honlap azt írja, a két város között rendszeresen jártak repülők, de a területet „kockázatosként” tartották számon, amióta az iszlamisták betörtek Maliba, ahol át akarják venni a hatalmat és bevezetni az iszlám jogrendet, a saríát.

Más feltételezések szerint az időjárás, a dél-szaharai régióban tomboló heves viharok okozhatták a gép eltűnését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek