Épülhet az új autóbusz-telephely Kaposváron

MTI/iho   ·   2017.06.22. 15:44

A korábban egy hulladékgazdálkodási vállalat által használt területen 2018 augusztusára elkészülő létesítmények biztosítják majd a város negyven sűrítettgáz-üzemű (CNG) autóbuszflottájának és a majdani elektromos buszainak tankolását, töltését, szervizelését, vizsgáztatását és parkolását. A város ezzel jelentős összegeket takaríthat meg, lévén, hogy eddig külső cégekkel végeztette el járművei karbantartását. A telephelyberuházással tovább javul a szolgáltatás nívója a kaposvári közlekedésben, a város vezetésének pedig érdemes elektromos buszok beszerzésében gondolkodnia azzal összefüggésben is, hogy a jövőben megújul a belső közlekedési hálózata és folyamatban van a várost az M7-es autópályával összekötő 67-es út gyorsforgalmi úttá alakítása. Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester szerint Európa legkorszerűbb buszflottájának világszínvonalú telephelye lesz, Kaposvár pedig az ország egyik leginkább környezettudatosabb, legzöldebb városává válik. A fejlesztés a város egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett 171 milliárd forintos program része, amelynek keretében az elmúlt időszakban orvosi rendelők, ipari parkok, a Csiky Gergely Színház épületének a rekonstrukciója kezdődhetett meg, és egyebek mellett sor kerül új uszoda és új sportcsarnok építésére, továbbá iskolák, óvodák megújítására.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.