Érdemdús Stadler-vezér

iho   ·   2023.01.06. 09:25

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki Peter Spuhlert, a Stadler többségi tulajdonosát.

Magas rangú állami kitüntetést vehetett át Svájcban Peter Spuhler, a Stadler Rail Csoport elnök-vezérigazgatója Czukor Józseftől, Magyarország berni nagykövetétől. A Stadler igazgatóságának elnökét, aki egyben a cégcsoport többségi tulajdonosa is, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Az indoklás szerint Peter Spuhler a Stadler cégcsoport többségi tulajdonos elnök-vezérigazgatójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett Magyarország vasúti járműgyártásának újraélesztésében. A magyar piaci iránt tanúsított töretlen bizalmának köszönhetően a Stadler vállalatcsoport nem csak Magyarország legmeghatározóbb vasúti beszállítójává, hanem a vasúti járműgyártó piac egyik legjelentősebb befektetőjévé és munkáltatójává vált. Ennek köszönhetően Magyarországon jöhetett létre a vasúti karbantartás egyik leginnovatívabb európai referenciaközpontja, illetve Kelet-Közép Európa legnagyobb kocsiszekrény üzeme.

A Stadler Magyarországon 2005 decembere óta van jelen, jelenleg Budapesten, Szolnok és Pusztaszabolcson működő leányvállalatokkal. Hazai meghatározó tevékenyégei közé tartozik a vasúti kocsiszekrények gyártása, forgóvázak összeszerelése és revíziója, illetve vasúti járművek karbantartása és modernizációja. A cégcsoport Magyarországon összesen hétszáz munkavállalót foglalkoztat, az országban végrehajtott befektetéseinek összértéke pedig meghaladja az 50 milliárd forintot. A Magyarországon közlekedő 195 Stadler jármű a hazai vasút modern személyszállítási képességének meghatározó eleme; magas szinten nap mint nap.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek