Érik a piac egy új magyar légitársaság elindításához?

iho   ·   2015.02.03. 08:57

Érik a piac egy új magyar légitársaság elindításához, hangzik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye. A kormány változatlanul nyitott a tárgyalásokra minden komoly érdeklődővel, tőkeerős szakmai és külső befektetővel egy új hazai légitársaság megalapításáról, amelyben kisebbségi tulajdonosként akár a magyar állam is részt vállalhatna – válaszolta a Napi Gazdaságnak az NFM annak kapcsán, hogy épp három évvel ezelőtt állt le a Malév.

Az NFM szerint egy új cég előtt több, jelenleg piaci résként jelentkező lehetőség is nyitva áll: például a tranzitforgalom vagy egyes közvetlen desztinációk. A javuló körülmények jó alapot teremthetnek ahhoz, hogy egy versenyképes piaci stratégiával, fenntartható üzemeltetési modellel rendelkező, a szükséges indulótőkét biztosítani képes üzleti partner sikeresen kísérelhesse meg egy magyar érdekeltségű légitársaság elindítását – emelte ki a tárca.

Magyarország számos határozott előnyt jelentő adottságot, piaci tényezőt, meglévő értéket és lehetőséget tud felkínálni a befektetőknek. Ezek közé tartozik például Budapest gyűjtő-elosztó funkció betöltésére alkalmas földrajzi elhelyezkedése és az európai viszonylatban is jó infrastruktúrával és szabad kapacitásokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – hangsúlyozta a tárca, amely a lap megkeresésére azt is közölte, hogy nem látja esélyét a repülőtér visszavásárlásának.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek