Év végéig 2,5 milliárdos útfelújítás valósul meg Békés megyében

MTI/iho   ·   2015.03.27. 13:33

Dankó Béla, megyei útügyi biztos, országgyűlési képviselő kifejtette: így javul a megye elérhetősége, biztonságosabbá válik a közlekedés.

Békés megyében az idei útfelújítási program elsősorban a 44-es és 47-es számú főutakat érinti, emellett felújítják az Okányt és Vésztőt összekötő út egy szakaszát. A 44-es számú főúton, Szarvas és Kétsoprony között több szakaszon, összesen tizennégy kilométer hosszan indulnak meg a közeljövőben a javítási munkálatok, a 47-es számú főúton, Körösladány területén pedig 1,6 kilométer hosszan. Emellett az Okányt és Vésztőt összekötő 4235. számú út 1,8 kilométeres hossza újul meg.

Dankó Béla országgyűlési képviselő emlékeztet: 2013 novemberétől 2014 tavaszáig 1,75 milliárd forint keretösszegből valósították meg a Békés megyei közúthálózat harminckét kritikus állapotú szakaszán, elsősorban a mellékutakon a felújítási munkálatokat. Ezek között volt a Mezőberény–Szarvas-, a Békés–Kondoros-, a Dévaványa–Gyomaendrőd-, a Szeghalom–Vésztő–Gyula-, a Csabaszabadi–Medgyesbodzás-, továbbá a Békéscsaba–Makó összekötő út is.

A közlemény szerint a következő hónapokban országszerte folytatódnak az útfelújítások, az egy-két- és három számjegyű utakon 50 milliárd forintot, az alsóbb rendű szakaszokon 18 milliárd forintot fordítanak e célra. A beruházások az országosan összesen mintegy 580 kilométeren legkésőbb 2015 végéig befejeződnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek