Fantasztikus leszállás... elhiszed-e?

Daka Olga   ·   2011.12.22. 16:00
nissan
A történet:

Az utasok már felkészültek a legrosszabbra, összeborultak és remélték, hogy valahogy túlélik a leszállást. Aztán a semmiből előtűnt Jason Locey a kisteherautójával, villámgyorsan a repülőgép elé száguldott, és úgy helyezkedett, hogy a gép a tehertérbe tehesse az orrfutóját. Mindenki tombolt, nevetett, tapsolt, átölelték egymást, mert nem hitték volna, hogy a gép biztonságban leszáll.

Sokan sokfélét beszéltek: – Felkavartak az események. Azt hittem, a gép biztos lezuhan! – mondta valaki. – Hihetetlen volt, ami történt, de megtörtént – mondta más. – Köszönjük az úrnak, hogy megóvta őket!

A légitársaság kivizsgálásra készül, hogy az orrfutó hibáját ki okozhatta. – A kivizsgálás szükséges, hogy visszanyerjük utasaink bizalmát. Addig is nagyon hálásak vagyunk, amiért katasztrófa nem történt, Jason Locey pedig egy hős!

Az egész világ látta ezt a hősies cselekményt, amely megmentette a repülőgép utasait. És mind csak azt kívánjuk, bár igaz lett volna.

A valóság:

No de. Amikor először láttam ezt a videót, hittem neki, de mikor harmadszor is megnéztem, észrevettem, hogy a hírcsatorna neve hiányzik a képernyő aljáról. A „hírek” nem említették a járatszámot, a légitársaság nevét, de még a reptérét sem. Keresgéltem a neten, végül meglepetésemre kiderült, hogy az egész egy Nissan Frontier-reklám volt.

Szó, ami szó, könnyen fogyasztható! Tehát ne dőlj be, ha olyat látsz, ami már-már hihetetlen. Mivel rendszerint az is: mese.

(A szerkesztő megjegyzése: többeknek feltűnt, hogy a gép elrendezése 727-es, orrszekciója azonban kifejezetten a 767-esre hajaz. Az is feltűnő, hogy a platóra érkező orrfutóra ez a zseniális kisteherautó meg se nyikkan. Nem először próbálják bebolondítani a jó népet ilyen trükkös felvételekkel, még mindig kering a neten a zseniális pilóta története, aki elhagyja a fél szárnyát és úgy száll le, még korábban egész minijátékfilmet kerítettek az autópályára leszálló DC-10-esről, meg a mit sem sejtő autóvezető néniről. Álljon itt azért biztatásul egy valóságos példa valóságos hősiességre, ahogy egy kisgép egyik beragadt futóját kipiszkálják a földről futó autóból.)

Kapcsolódó hírek