Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a verőcei hajóbalesetet túlélő férfi

MTI/iho   ·   2024.05.19. 17:40
MS Heidelberg

Szombat éjjel a Dunán szállodahajóval ütközött egy kisgéphajó; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek. A Pozsonyba tartó MS Heidelbergen nem vették észre az ütközést.

A mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kisgéphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az orra és az oldala sérült – a 109,4 méter hosszú, 11,4 méter széles, 110 utast befogadni képes MS Heidelberg jelenleg is Komáromnál vesztegel, a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetében is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A kisgéphajón nyolc felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és két nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és három drónnal, valamint csaknem kilencven emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

Öt évvel ugyancsak egy szállodahajó okozta a Hableány-tragédiát: a Viking Sigyn 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött, és maga alá gyűrte a sétahajót, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en tartózkodtak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27-en meghaltak, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

(fotó: MTI/Krizsán Csaba)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek