Felszállás Tibetből

iho/repülés   ·   2011.07.26. 15:27

Az első járat a lhászai Kungkar (Gonggar) repülőtérről indult a szintén tibeti Ngari prefektúra Kunsa (Kunsha) repülőterére - közölte Hszü Po (Xu Bo) a társaság elnöke. Az első járatok között szerepel még a Lhásza-Csengtu (Chengdu) és a Lhásza-Csungkin (Chongqing) vonal is. A légitársaság tervezi, hogy minden, Tibetben működő és az alkalmazott típusoknak megfelelő repülőtérre járatokat közlekedtessenek. Ezen kívül járatok indítását tervezik a környező dél-ázsiai országokba és Európába is, de ehhez természetesen még komoly flottafejlesztést kell végrehajtaniuk.

Az első tibeti A319-es <br>(fotó: xfw-spotter.blogspot.com)

A Tibet Airlines 2010 júniusában alakult 280 millió jüanos (43,42 millió dollár) alaptőkével. A légitársaság július elsején kapta meg a megrendelt három 128 utas szállítására berendezett A319-es típusú gépéből az elsőt. A légitársaság öt éven belül 20 gépesre kívánja bővíteni a flottát.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.