Füst a kabinban, megszakított felszállás

iho/repülés   ·   2012.10.19. 21:25

Hat utast szállítottak kórházba, 16-an könnyebb sérüléseket szenvedtek, amikor a Jet2 légitársaság G-GDFJ lajstromjelű Boeing 737-800-asa Glasgow repülőterén megszakította a felszállását és az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a gépet.

A gép 189 utassal és hat főnyi személyzettel indult volna Alicante felé, de nekifutás közben rossz szagú fóüstöt észleltek a kabinban, ezért szakították meg nagy sebesség mellett a felszállást. A 737-es biztonságosan megállt a pályán és megtörtént a vészkiürítés.

A repülőteret csaknem két és fél órán át tartották zárva, a vizsgálatot a hatóságok megindították az ügyben.

Az utasok a BBC tudósítása szerint komoly pánikról számoltak be, ennek ellenére a kiürítés gyorsan lezajlott, a sérülések a csúszda alján történtek. A hat kórházba vitt utas közül ötöt már elbocsátottak, csak egy szorul még ápolásra.

Az utasok többsége úgy döntött, hogy a történtek ellenére folytatja útját,  néhány órával később egy másik gépen 169-en az eredeti 189-ből rendben elrepültek Alicantéba.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.