Gyorshír: kubai belső járat katasztrófája

iho   ·   2018.05.18. 19:48
havanna_cim2

Egyelőre csak egy rövid hír: lezuhant a havannai Jose Marti repülőtéren történt felszállása után egy Boeing 737-es  utasszállító, amely a Cubana de Aviacion légitársaság járatát teljesítette volna a szigetország fővárosából a hétszáz kilométerre keletre fekvő Holguin repülőterére.

Fotó: Granma/Twitter

A gép elégett, a fedélzeten lévő 104 utas és négyfőnyi személyzet sorsáról egyelőre annyit tudni, hogy a Granma szerint hárman túlélték a balesetet. A gép a zuhanás következtében kigyulladt. A gép nem lakott területre zuhant, a repülőtér közvetlen közelében, a felszálló füstoszlopot a Jose Martí termináljából is látni lehetett-

Az első jelentések szerint a gép az olasz Blue Panorama I-BPAC lajstromjelű bérelt 737-400-asa lett volna. Újabb hírek cáfolják a gép hovatartozását, és a mexikói Damojh Aerolíneas - Global Air lízingtársaságtól bérelt, XA-UHZ lajstromjelű 737-200-asről szólnak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek