Házak közé zuhant a harci gép

iho/repülés   ·   2012.04.06. 20:51
F-18_cim

Az amerikai haditengerészet F/A-18D vadászbombázója Virginia beach egyik lakóövezetére suhant, miután a kétfőnyi személyzet katapultált az égő gépből. A szerencsétlenségnek szerencsére nem volt halálos áldozata, két embert vittek kórházba, az egyikük a gép egyik pilótája volt.

(fotó és grafika: http://jalopnik.com)

A Reuters jelentése szerint a lakóövezet öt háza sérült meg a becsapódás következtében, a menőtalakulatok alaposan átkutatták a romokat, de nem találtak senkit és nem is tudnak eltűntekről.

A szemtanúk szerint a gép tüzes labdaként zuhant a házak közé. Az F-18-as farokrésze a géptől külön állt meg, egy kétszintes téglaház kertjében. A pilóták egyikét az öntkéntes mentők az ülésébe kötve találták meg, kiszabadították és úgy menekítették ki a keletkező tűz elől.

Térképvázlat a zuhanás helyszínéről, nem messze a bázis pályáitól

A gép az Oceana tengerészeti légibázis kiképzőállományába tartozott és kiképző trpülésre szállt fel. A szemtanúk szerint már a zuhanás előtt valamiféle hibával küszködhettek a pilóták, mert a gép alacsonyan repült.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.