Hófúvások Békésben

iho/közút   ·   2012.02.15. 16:54

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának közleménye szerint a viharos erejű szél, a havazás és az alacsony hőmérséklet miatt az éjszakai órákban a megye közúthálózatán számítani lehet nehezen járható utakra, helyenként hóátfúvásokra. Kérik, csak halaszthatatlan esetben induljon bárki útnak.

A békéscsabai polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a szélátfúvások miatt járhatatlanná váltak a dűlőutak, így a tanyán élők megközelítése szinte lehetetlen. Az előrejelzés szerint holnap estig marad a szél, így az utakat addig nem lehet járhatóvá tenni. A tanyán élőktől az utak letakarításáig türelmet kérnek!

A békés/online kérdésére Tímár Tamás katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a megye déli részén kritikus a helyzet. Medgyesegyháza és Kétegyháza között több kamion, személyautó, mentő és menetrend szerinti busz is elakadt. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a mentőautót már kimentették, jelenleg a 4-5 utast szállító buszt szabadítják ki.

Elek és Kevermes között, a homokbányánál is elakadt négy autó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gyulai hivatásos tűzoltói végzik a mentést. Az utat lezárták.

Kapcsolódó hírek