Hosszabb pálya, bővülő előtér: fejlesztik Pápát

iho   ·   2014.11.27. 12:00
cim2

Magyarország NATO-vállalásainak részeként felújítják a pápai repülőteret. A veszprémi veol.hu portál a miniszterelnök litvániai nyilatkozata nyomán kérdezett rá a témára a Honvédelmi Minisztériumnál, Orbán Viktor ott említette ugyanis a Pápai Bázisrepülőtér felújítását.

A honvédelmi tárca válaszában megerősítette a hírt és jelezte, a magyar kormány a walesi NATO-csúcson jelentette be a fejlesztést, amellyel a repülőtér „alkalmassá válik bármilyen típusú repülőgép korlátozások nélküli le- és felszállására” és földi kiszolgálására. A minisztérium szerint a kormány erre 2015 és 2018 között mintegy húszmilliárd forintot fordít.

A részletes tervek között szerepel a pálya meghosszabbítása, a gurulóutak szélesítése, az állóhelyek bővítése, a híradó-informatikai és navigációs rendszerek modernizálása, emellett felújítják illetve kiépítik a bázison belüli közműveket és üzemanyagtöltő rendszereket.

Mint erről többször beszámoltunk, a pápai bázis 2009 óta otthona a NATO SAC, a Stratégiai Légiszállítási Képesség keretében felállított Nehéz Légiszállító Ezred három C-17-esének.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek