Ideiglenesen csökkenti olaszországi járatainak kapacitását a Wizz Air

MTI   ·   2020.02.27. 10:45

A Wizz Air foglalási oldala alapján úgy tűnik ugyan, hogy nem lehet a cég olaszországi járataira jegyet venni a március 10. és április 4. közötti időszakra, a légitársaság azonban az MTI-nek megküldött tájékoztatásában azt írta, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra.

Noha ebben az időben a Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba induló járatoknál a foglalási oldal azt jelzi, hogy nincs járat, a Wizz Air azt írta, hogy a kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét, de nem függeszti fel ezeket az útvonalakat, nem törölte minden, ezekre az úti célokra üzemeltetett járatát, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra. Az érintett utasokat legkésőbb tizenöt nappal az indulás előtt e-mailben értesítik járatuk törléséről, és az utasok választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást, visszakapják az eredeti viteldíj száz százalékát, illetve WIZZ számlán történő jóváírás formájában a 120 százalékát. A cég közleménye alapjén mivel a járattörlésről legkésőbb 14 nappal az indulás előtt értesítik az érintett utasokat, az 2004/261/EK rendelet értelmében ezen felüli kompenzációra nem jogosultak.

Korábban írtuk:

A Wizz Air foglalási oldalán nem lehet jegyet foglalni erra az időszakra Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba: a foglalási oldal az érintett napokra nem jelez járatokat. A légitársaság későbbre ígért tájékoztatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.