Január közepén indul a Wizz Air Abu Dhabi

MTI/iho   ·   2020.12.31. 09:00
00_wizz_abu_dhabi

Athén lesz az első úti célja az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársaságának.

A közlemény szerint a görög fővárosba január 15-étől indulnak járatok, a légitársaság február 4-étől pedig Abu-Dzabiból Theszalonikibe is küld járatokat.

Az útvonalhálózat bővülni fog, ahogy a tervezett úti célok felkerülnek a járványügyi szempontból zöldnek nevezett országok listájára – közölte a vállalat jelezvén, hogy készen állnak a repülésre. Az eredetileg bejelentett útvonalhálózat része volt Alexandria, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván is.

A közleményben kiemelték: az új Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával a régióban jelenlévő versenytársakhoz képest a Wizz Air Abu Dhabinak lesz a legkisebb ökológiai lábnyoma.

A Wizz Air Abu Dhabi az ADQ és a Wizz Air közös vállalkozása. A Londoni Értéktőzsdén jegyzett Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 136 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A Wizz Air árbevétele első fél éves jelentése szerint (a szeptember 30-át megelőző hat hónapban) 71,8 százalékkal 471,2 millió euróra zuhant. A légitársaság egyszeri tételektől tisztított adózott eredménye tavaly ugyanebben az időszakban még 368,8 millió euró volt, idén viszont 144,9 millió eurós adózott veszteséget könyvelt el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek