Járhatatlan a Tiszarád és Nagyhalász közötti út

MTI   ·   2012.02.07. 11:35

Hófúvás miatt járhatatlan a Tiszarád és Nagyhalász közötti, önkormányzati tulajdonban lévő közút, de Tiszarád a Kemecse és Vasmegyer közötti út felől megközelíthető - közölte Papp Endréné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere kedden.

Az erős szél a korábban esett hóból méteres torlaszokat emelt a Tiszarád-Nagyhalász közötti úton, emiatt ott az iskolabusz nem közlekedni, így a 30 felső tagozatos tiszarádi gyermek nem tud eljutni a nagyhalászi általános iskolába - mondta a tiszarádi önkormányzati vezető.

Hozzátette: a 28 alsó tagozatos kisdiák Tiszarádon jár iskolába, de ott a hideg időjárás miatt keddre és szerdára - az óvodával együtt - szünetet rendeltek el.

Papp Endréné megjegyezte, hogy a Tiszarád és Nagyhalász közötti járhatatlan út gondot okoz azoknak a tiszarádi betegeknek is, akiket a háziorvos beutalt ellátásra az Ibrányban működő térségi szakrendelőbe. Ők autóbusszal szintén az említett útszakaszon juthatnának el a térségi rendelőintézetbe, ami a hófúvás miatt most lehetetlen.

Az erős szél miatt kedden kora reggel a Tiszarád és a Kemecse-Vasmegyer közötti út is járhatatlanná vált egy rövid időre a hófúvások miatt - tette hozzá az önkormányzati vezető. Azt sikerült megtisztítani, így a 620 lakosú település abból az irányból megközelíthető.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a szél által emelt hótorlaszok eltávolításában a kemecsei őrs járőrei működtek közre, és - mivel Tiszarádra az ottani élelmiszerüzletek eladói sem tudtak bejutni kedden reggel - terepjáróval vittek kenyeret a kis községbe.

Kapcsolódó hírek