Jelentős megtakarítás a Mol üzemanyagával

iho   ·   2013.06.26. 12:02

A speciálisan a nagy méretű dízelmotorok működési jellemzőihez és sajátosságaihoz illesztett, gazdaságos üzemanyaggal a fuvarozó és szállítmányozó vállalatok évente akár több millió forinttal is csökkenthetik üzemanyag-kiadásaikat és karbantartási költségeiket.

A Mol legújabb fejlesztésű üzemanyagát kifejezetten a szállító flották megbízható és gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges követelményeknek megfelelően alakították ki. A Mol Truck Diesel az új, speciális adaléknak és receptúrának köszönhetően átlagosan 3 százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, hosszabb motorélettartamot, kisebb karbantartási költséget és halkabb motorjárást biztosít, amellett, hogy csökkenti a CO2-emissziót is. A vállalatok számára a megtérülés kézzel fogható, hiszen egy 50 nyerges vontatóval rendelkező céget alapul véve a Mol Truck Diesel üzemanyag használata éves szinten akár 12 millió forintos költségcsökkenést is eredményezhet. 

A kifejezetten 4000 cm3 feletti lökettérfogatú motorral rendelkező haszongépjárművekhez ajánlott üzemanyag által elért fogyasztáscsökkenés 1,1 százalékkal tovább növelhető a viszkozitási osztályából fakadóan üzemanyag-takarékos Mol Dynamic Mistral 5W-30 motorolajjal. Egy 50 nyerges vontatóval rendelkező fuvarozó cég esetén csak a motorolaj lecserélésével több mint 6 millió forinttal csökkenhet az üzemanyagköltség. A motorolaj használatával azonban nemcsak az üzemanyag-fogyasztás csökken, de akár a leghosszabb, 120 000 km-es olajcsere-periódus is elérhető anélkül, hogy az olaj veszítene kiemelkedő motorvédelmi és motortisztító tulajdonságaiból. 

„Az üzemanyag-megtakarításra vonatkozó adatok hitelességét laboratóriumi és fékpadi vizsgálatok, valamint a flottatesztek mellett független felhasználók közúti tesztjei, így a Lerton Trans Kft.-nél és a Révész Trans Kft.-nél – Magyarország legmeghatározóbb szállítmányozási szolgáltatóinál – elért eredmények is bizonyítják. A szigorú követelmények szerint lezajlott 9 hetes teszt során közel 200 darab, 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti gépjármű összesen közel 2 millió kilométert tett meg, és 550 ezer liter üzemanyagot használt fel. Az így kapott fogyasztási eredmények is igazolták az előzetes várakozásokat: a Mol Truck Diesel és a Mol Dynamic Mistral 5W-30 külön-külön is előnyöket nyújt a fuvarozók számára, együttes alkalmazásuk pedig, különösen hosszú távon, gazdaságos üzemeltetést biztosít” – mondta Dr. Holló András, a Mol Termékfejlesztés vezetője. 

„Fuvarozási vállalatként számunkra a legfontosabb, hogy a szállítmány épségben és időben megérkezzen az úti céljához. Ha az időt még nem is tudjuk lerövidíteni, a költségeinket nagyban csökkenthetjük, és így hosszú távon még versenyképesebbek lehetünk a piacon. Áprilistól szinte csak a Mol Truck Diesel gázolajat tankolták járműveink, és a Mol üzemanyaga beváltotta a hozzá fűzött reményeinket” – tette hozzá Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa. 

A speciális adalékkal ellátott, válogatott komponensekből összeállított Mol Truck Diesel üzemanyag, valamint a csúcsteljesítményű Mol Dynamic Mistral 5W-30 motorolaj együttes használata évente akár milliós megtakarításra is lehetőséget nyújt. A Mol online kalkulátora segítségével pedig a szállítmányozó vállalatok gyorsan és egyszerűen cégre szabva tudhatják meg a termékekkel elérhető üzemanyag-megtakarítás mértékét.

Kapcsolódó hírek