Jemen: pilótahiba volt?

iho/repülés   ·   2011.10.30. 13:00

A nem hivatalos nyilatkozat szerint a jemeni Antonov An–26-os szállítógép pilótája, a sebesült, de életben maradt Mahmoud Yahya al-Armzah kapitány helytelenül mérte fel a gép és a repülőtér helyzetét, s így még a pálya előtt tette le gépét a földre. A kormány így kívánja cáfolni azokat a híreket, mely szerint a belpolitikai válság közepette a pilóta dezertált és így akart öngyilkos támadást végrehajtani a kormányerők fedélzeten utazó tagjai ellen.

A védelmi tárca egyben megerősítette azt az értesülést, hogy a lezuhant gépen nyolc szír állampolgár is életét veszítette, akik oktatóként dolgoztak a jemeni légierő és légvédelem képzésében. A két ország még 1999 augusztusában kötött megállapodást a szír segítségnyújtásról. Ezzel azt az értesülést igyekeztek cáfolni, mely szerint a gépen szír vadászpilóták utaztak, akik a légierő felkelőket támadó vadászbombázóit irányították.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.