Katasztrófa Kansasban, kiképzőközpontra zuhant a gép

iho   ·   2014.10.31. 08:20
cim

A FlightSafety International kiképzési központra zuhant egy kétmotoros Beechcraft King Air 200-as a Kansas állambeli Wichitában, a Mid-Continent repülőtér körzetében.

A jelentések szerint a gép elemelkedett a felszállópályáról, de ezután a pilóta vészjelzést adott le, a gépnek leállt az egyik hajtóműve, vagy leállt mind a két PT6-os, ez a jelentésekből nem derül ki egyértelműen, és a Beechcraft az épület tetejére zuhant, ahol mintegy száz ember tartózkodott, a cég illetve a Cessna alkalmazottai és külföldi vendégei. Az épület felirata szerint ott a Cessna üzleti gépeire képzetke ki személyzeteket.

A gép az épület északi részébe csapódott, ahol szimulátorok működtek, a halottak közül ketten épp az egyikben voltak a katasztrófa bekövetkeztekor. A becsapódáskor tűz keletkezett, az épület egy része összeomlott.

A wichitai hatóságok szerint négy ember, köztük a Beechcraft pilótája életét vesztette, további öten megsérültek. A pilóta egyedül volt az 1999-ben készült a gépen, amit eladás előtti felújításra vitt volna az Arkansas állambeli Menába.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek