Twin Otter balesete Nepálban: senki nem élte túl

iho   ·   2016.02.24. 08:36
cim

11:43 Megtalálták a roncsokat – írja  a Le Monde. Senki nem élte túl a balesetet.

Korábban írtuk:

Pokhara repülőteréről mindössze húsz perces járat teljesítésére szállt fel Jomsom felé a két légcsavaros-gázturbinás DHC-6-400-as, a népszerű regionális Twin Otter, de nem sokkal ezután elvesztették a géppel a kapcsolatot és a 9N-AHH lajstromjelű  gép húsz utasával és három főnyi személyzetével nem érkezett meg a célállomásra.

A távolság nem nagy, de nagyon magas hegyek fölött-között kell lerepülni

Az út légvonalban rövid, azonban a hét-nyolcezer méter magas Annapurna hegylánc körzetében kell repülni. A Tara Air gépét helikopterekkel keresik. Az időjárás a Himalája körzetében sokszor fordul veszélyessé, de a gép felszállásakor a helyi jelentések szerint az indulási és az érkezési ponton is kedvező volt, a repülés végrehajtására a személyzet megkapta az engedélyt.

A gép ráadásul egy új példány volt, 2015-ben készült és ekkor vette át a Tara Air, amely öt Twin Ottert üzemeltet (három régebbi 300-ast és két 400-ast), illetve még két Dornier Do-228-as tartozik a flottájához.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek