Késések, torlódások a vasútvonalakon

iho   ·   2013.10.17. 07:45

A Máv-Start weboldalán olvasható tájékoztató szerint Szentlőrinc és Sellye között 5 óra 15 perckor egy motorvonat szarvast gázolt, emiatt késnek a Szentlőrincről induló járatok.

Murony és Mezőberény között meghibásodott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, emiatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon 20-30 perccel megnő a vonatok menetideje.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Vác, illetve Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonalon 10-20 perces késésekkel számoljanak az utasok, mert reggel egy vonatszerelvény műszaki hibája miatt keletkezett torlódás. A vasúttársaság a késések csökkentése érdekében más vonatszerelvényt állít be és figyeli a vonatközlekedést, hogy nagyobb késés ne történjen - közölte a Mávinform.

Pusztamonostor és Jászberény között 5 óra 30 perckor történt síntörés,  emiatt a vonatok csak lépésben, óránként 5 kilométeres sebességgel haladhatnak egy szakaszon, emiatt a Hatvan-Szolnok vasútvonalon 20-30 perces késések várhatóak.

A szerda esti műszaki okok miatti késések a Budapest-Győr-Hegyeshalom, illetve a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon csütörtök reggel üzemkezdetre megszűntek.

Kapcsolódó hírek