Két új járművel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

iho   ·   2022.11.23. 18:30
2022-11-22 151

Ezúttal sárgák és vaskerekűek: egy UV motorkocsit és egy EP pótot szereztek meg.

Az értékmentés folytatódik: a Kondorfa utca és a Galvani út kereszteződésénél kiállított két járművet szerezte meg a Közlekedési Múzeum. Az 1960-ban forgalomba állt UV3-as típusú villamost és az 1939-ben épült EP villamos pótkocsit kedden daruzták fel trélerre, és szállították át a volt Északi Járműjavító területére. A két villamosrelikvia a tervek szerint itt felújítást kap majd.

Érkezés az Északihoz. A képre kattintva galéria nyílik a villamosmentésről: a felpakolásról, az utazásról és a ledaruzásról is. A képeket Balázs Bálint, Papp Szabolcs és Vörös Attila készítette

Schneller Márton Domonkos, a múzeum főigazgatója elmondta, hogy a villamosok mentése itt nem áll meg: a Zugligetben a szabad ég alatt álló két 1000-es villamosért is rövidesen el fognak menni. Ezek száz évnél is idősebb kocsik, az 1910-es évek elején készültek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek