Két Wizz-dokumentum: bocsánatkérés az utasoktól, százhatvanas flotta

iho/repülés   ·   2022.07.24. 09:00
DSC04668_retus_small_ok

A zavarok okai: irányítás miatti késések, reptéri sztrájkok, emberhiány a biztonsági vizsgálatoknál és a poggyászkezelésnél.

A Wizz örömmel fogadja a post-covid korszak visszatérő utasait, amelyk minden idők legerősebb nyári forgalmi időszakát hozták, április óta nem kevesebb, mint 11 millió utassal. Ugyanakkor a világ légiközlekedése a legnehezebb és legbizonytalanabb időszakát élte át az elmúlt két évben. A nagy utazási igények a jelentős ellátási gondokkal, elsősorban a munkaerőhiánnyal a reptereken és az irányító szolgálatoknál, komoly rombolásokat okoztak a működésben – tette hozzá a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél. Mint minden légitársaság, a Wizz is a szolgáltatások komplex rendszerére támaszkodik, amelynek bármely eleme ha leáll, - az irányítás okozta késések, reptéri sztrájkok, vagy az emberhiány a biztonsági vizsgálatoknál és a poggyászkeresésnél – hatással van a működésünkre – szól a levél.

(fotók: Wizz Air)

Szeretnénk bocsánatot kérni mindazoktól, akiknek utazási terveit érintette mindez, folytatódik a légitársaság levele, és jelzi, hogy a nyári szezonból hátralévő időben a Wizz legfontosabb prioritása hogy minden utas időben és biztonságban elérje az úticélját. Ezért történtek változások a nyári menetrendben, hogy biztosan megvalósítható legyen. A változások nagy részét már bevezette a társaság, annak érdekében, hogy az utasok minél korábban értesüljenek és felkészüljenek ezekre. Ezügyben a társaság az utasok figyelmébe ajánlja a cég automata átkönyvelő rendszerét, a Wizz mobil applikációját, és a társaság a jegyár visszatérítése esetén azonnali 120 százalékos Wizz creditre számíthatnak, ha valaki készpénzben akarja visszakapni a jegye árát, azt a társaság egy héten belülre ígéri, hangzik a Robert Etienne Carey elnök és Michael James Delehant által jegyzett levél.

Egy másik közzétett dokumentum szerint a Wizz flottája elérte a 160-as számot, a legújabb gép a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren áll szolgálatba.

A társaság hangsúlyozza, hogy az A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza, továbbá jelentős környezeti előnyöket kínál. A Wizz Air ultramodern és hatékony repülőgépflottája 4,74 évre tehető átlagéletkorával, az egyik legfiatalabbnak számít a világon – az új repülőgéppel a WIZZ tovább erősíti pozícióját, mint az egyik legzöldebb légitársaság, hangzik a közlemény, amely a társaság azon törekvésére hivatkozik, amely szerint az évtized végére a háromszorosára növelje a flottáját. A Wizz Air több mint 411 korszerű Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet számláló rendelés-állománnyal rendelkezik, amellyel tervei szerint a légitársaság 2030-ra utaskilométerenként 25 százalékkal csökkenti ökológiai lábnyomát.

A közlemény nem tartalmazza azt, hogyan néz ki a flotta belső megoszlása, a hozzáférhető adatok azt sugallják, hogy a 160 gépbe beleszámolandó a Wizz Air Abu Dhabi állománya is. A gépeknek immár többsége a hosszabb törzsű 321-es és csökken az aránya a kisebb törzsű és kapacitású 320-asoknak.

A neo-változatok a 321-eseknél teszik ki a verzión belül a többséget. Valamennyi összeállításból az derül ki, hogy a leparkolt, leállított példányok aránya már meglehetősen alacsony, a rendelésállományban már csakis neo-k szerepelnek, illetve a legutóbb lekötött ultrahosszú hatótávolságú XLR-változatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek