Kölcsönt kap a Malév

iho/repülés   ·   2011.12.30. 10:15

Újabb, ezúttal ötmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt kap a Malév a kormány legújabb határozata szerint – adja hírül az MTI. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat a végrehajtást azonnali határidővel szabja meg. Legutóbb novemberben kapott tulajdonosi kölcsönt a Malév 4,2 milliárd forint összegben.

A napi.hu a tegnapi kormányhatározatra hivatkozva közli, hogy az ötmilliárdon felül az állami tulajdoni részesedések növekedését eredményező kiadásokra 8,204 milliárd forint jut, míg további 196 milliót adnak tanácsadók, értékbecslők és jogi képviselők díjára.

Mint ismeretes, a jövő évi költségvetésben a Malév támogatása nevesítve nem szerepel: a most eldöntött összegeket a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre félretett pénzből fedezi.

Berényi János, a ZRt elnöke december 22-én közleményben tudatta, hogy az előző nap felfüggesztett közgyűlést január hatodikára hívja ismét össze, és akkor születik döntés a tőkejuttatásról.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.