Lassan járj?

iho   ·   2017.01.17. 13:45

Több főközlekedési úton mérsékelték kilencvenről hetven kilométer per órára a megengedett legnagyobb sebességet, és az M1-esen is lassabban haladhatunk összesen tíz kilométeren. Nem haváriahír, szó sincs arról, hogy a közútkezelő elmulasztotta volna a hó- és jégmentesítést, mindössze egy rendszeres kötelező felülvizsgálat eredménye a korlátozás.

Az ötévente esedékes felülvizsgálatokon kívül a Magyar Közút Zrt., a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a rendőrség bármikor változtathat az utak sebességhatárán a forgalmi adatok, a balesetszám, az útminőség és az üzemeltetési tapasztalatok birtokában. 2016-ban a közútkezelő 225 kilométernyi gyorsforgalmi utat és 1300 főutat vizsgált át, mindehhez képest az alig összesen húsz kilométeren bevezetett sebességkorlátozás elenyészőnek tűnik. Az M1-es autópálya több szakaszán azonban az elhasználódott útpálya miatt kell százas tempóra lassítani. A vezess.hu portálon a sebességkorlátozások (és az esetleges sebességemelések – ilyen is volt) részletes adatait is megtekinthetjük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek