Leesett fékszárnydarab a frankfurti erdőben

iho   ·   2014.10.16. 13:00
cim

Elvesztett egy ötméteres darabot magáról a Korean Airlines Boeing 747-400-as tehergépe. A HL7400 lajstromjelű Jumbo október 8-án Moszkva Seremetyevo repülőteréről indult és a Frankfurt/Main repülőtér 25-ös bal pályáját közelítette meg, amikor a futó kibocsátásával egyidőben darabok hullottak le a gépőről, és ezt földi szemtanúk is megerősítették.

A Korean egy hasonló 747-ese kiengedett fékszárnyakkal

A gép ennek ellenére simán földet ért. Leszállás után megvizsgálták, és kiderült, hogy a Jumbo egyik fékszárnyáról hiányzik egy jókora darab. Az incidens után majd egy héttel, október 15-én találták meg a érdéses ötször egy méteres fékszárny-darabot egy a reptér környékén lévő erdőben.

Leszállás előtt

A Jumbot Frankfurtban kijavították, a gép 13-án repült vissza Szöulba. A légitársaság közleményeében elismerte, hogy egyik repülőgépe elvesztett egy darabot a frankfurti repülőtér megközelítésekor, ugyanakkor a Korean szerint az még bizonyításra szorul, hogy az erdőben talált valami tényleg az ő 747-esükhöz tartozik.

A nyáron készült felvételen egy másik koreai 747-es landolása látható ugyanazon a pályán.

Tavaly májusban az Egyesült Államokban történt hasonló eset, akkor is egy 747-es, a tajvani China Airlines cargogépének kilépőéléről esett le egy hatméteres fékszárny-darab az atlantai Hartsfield-Jackson repülőtér megközeléítésekor.

Az Atlantában leesett fékszárny-darab

A leeső fékszárny-rész egy bevásárlóközpont parkolójáűt talált el, de szerencsére nem okozott személyi sérülést, kisebb törmelékek pedig két környékbeli lakóház tetején landoltak, de ezek sem okoztak komoly bajt.

A pilóták erős zajt hallottak és a gép váratlanul bedőlt 15 fokra, a személyzet átstartolt, de később eseménymentesen leszállt a sérült géppel.

Kapcsolódó hírek