Lezuhant a mexikói belügyminiszter

iho/repülés   ·   2011.11.11. 21:23
nyito

Az eddigi híradások szerint a helikopter november 11-én, a Mexikóvárosban lévő Campo Marte-ról felszállva, Xochimilco és Amecameca között nem messze, ködös időben csapódott a földnek. A 45 esztendős politikus és kísérete, valamint a helikopter háromfőnyi személyzete is meghalt a katasztrófában. A Cuernavaca városába tartó gépen összesen kilencen voltak, az első értesülések szerint a helikopter kényszerleszállás közben járt szerencsétlenül.

A ma lezuhant elnöki helikopter szebb napjaiban <br>(fotó: smallairforces.blogspot.com)

A helikopter a Mexikói Légierő VIP-szállításokat végző egysége, a Mexikóváros nemzetközi repülőterén működő  UETAAM megfelelően használt és átalakított Aérospatiale AS 332L Super Puma forgószárnyasa volt, XC-UHP lajstromjellel és TPH-06 oldalszámmal.

A most elhunyt belügyminiszter elődje is repülőgép-szerencsétlenségben veszítette életét: Juan Camilo Mourino Learjet 24 típusú gépe 2008. november 4-én zuhant mexikóváros egyik lakónegyedére.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.