Lezuhant egy NATO-helikopter Afganisztánban, öt katona meghalt

MTI/iho   ·   2014.04.26. 16:47

A brit védelmi minisztérium este megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint a helikopter brit volt. Nem nyilatkozott ugyanakkor a gépen tartózkodók nemzetiségéről. Ha az áldozatok valamennyien britek voltak, ez a Londont közvetlenül érintő legsúlyosabb afganisztáni incidens 2006 óta, amikor egy Nimrod MR2 típusú repülőgép zuhant le tizennégy brit katonával. Az ISAF közleménye szerint még vizsgálják a déli Kandahár tartományban történteket. Egy helyi tisztviselő az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy műszaki probléma okozhatta a balesetet. Az afgán kormány ellen fegyveresen lázadó tálibok viszont azt jelezték, hogy ők lőtték le a helikoptert.

Korábban írtuk:

Az áldozatok nemzeti hovatartozását nem tették közzé. Az ISAF közleménye szerint még vizsgálják a déli Kandahár tartományban történteket. Egy helyi tisztviselő az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy műszaki probléma okozhatta a balesetet. Az afgán kormány ellen fegyveresen lázadó tálibok viszont azt jelezték, hogy ők lőtték le a helikoptert. Az országból az év végéig várhatóan teljesen kivonuló nemzetközi erők soraiban idén ez volt a legnagyobb veszteség egyetlen nap alatt. A nemzetközi beavatkozás 2001-es kezdete óta több mint 3400 külföldi katona halt meg Afganisztánban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.