Lezuhant Mi8-as: tucatnyi holttestet már megtaláltak

MTI/iho   ·   2014.06.02. 10:03

A tizenkét holttest közül eddig hetet azonosítottak. A kutatásban tíz búvár vesz részt. A szerencsétlenség még szombat este történt Murmanszk városától 400 kilométerre délre, egy nehezen megközelíthető területen, ahol a távközlési kapcsolatok sem működnek. A helikopter a Munozero tóba zuhant, kétszáz méterre a parttól. Az előzetes feltételezések szerint a kedvezőtlen időjárási viszonyok okozhatták a katasztrófát.

A Mi-8-ason tizennyolc ember tartózkodott, ketten súlyos sérülésekkel, de túlélték a balesetet, a többiek valószínűleg meghaltak. Az utasok listáján szerepel az északnyugat-oroszországi régió kormányzóhelyettese, a terület kormányának környezetvédelmi minisztere és az Apatit nevű bányászati vállalat több vezetője is.

A Mi-8-as típusú, polgári célokra, személyszállításra is használt helikopterekkel meglehetősen gyakoriak a balesetek. Tavaly e típusnak tíznél több balesete volt Oroszországban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek