M7: baleset miatt nagy torlódás Budapest felé

MTI   ·   2012.08.27. 11:58

Összeütközött egy kamion és két autó az M7-es autópályán, a 48-as kilométerszelvényben Pákozdnál a főváros felé tartó oldalon – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő elmondta: az első információk alapján egy a középső sávban haladó személygépkocsi hátulról nekiütközött egy másik személyautónak, amely ennek következtében a belső szalagkorlátnak csapódott. A balesetet okozó jármű ezt követően egy kamionnak is nekiment.

A balesetben ketten sérültek meg: a vétlen autó sofőrjét mentőautóval, míg a vétkes sofőrt mentőhelikopterrel szállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba. A kamion sofőrje és a vétlen autó utasa nem sérült meg. Az okozónál felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrség mintavételt kért a székesfehérvári kórháztól.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a műszaki mentés befejeződött, a roncsokat elszállították a helyszínről. A forgalom már két sávon haladhat, de nagy a torlódás.

Mint emlékezetes, múlt héten az M3-ason történt hasonló baleset, amikor egy szlovákiai rendszámú terepjáró hátulról hajtott bele a vétlen kocsiba, amelyben hárman a helyszínen vesztették életüket, a negyedik utas később a kórházban halt meg. A balesetet okozó hölgy esetében az ittasság mellett most már a kábítószeres befolyásoltság gyanúja is felmerült.

Kapcsolódó hírek