Malév leállás: beindult a Travel Service is

iho/repülés   ·   2012.02.03. 15:14

A Magyarországon eddig chartereket üzemeltető cseh légitársaság a Malév leállása után bejelentette: május elsejétől ismét elindítja menetrend szerinti járatait Budapestről, Smartwings márkanév alatt.

A Budapestről elérhető desztinációkról, az indulási napokról, a járatindulások gyakoriságáról a későbbiekben adunk pontos felvilágosítást – hangzik a társaság közleménye, amely jelzi azt is, hogy a charter kapacitásait is növeli.

A Ryanairhez hasonlóan a Travel is számít az elbocsátott Malév-személyzetek jelentkezésére, fényképpel ellátott önéletrajzokat vár a cég magyar és angol nyelven kapitányi, másodtiszti és utaskísérői pozíció betöltésére, Boeing 737-800 típusú repülőgépeken.

A Travel Service Csehország legnagyobb magán légitársasága, és már tavaly augusztusban jelezte, szívesen megvásárolná a magyar nemzeti légitársaságot.

A társaság 24 Boeing és Airbus keskenytörzsű utasszállítóüal valamint két businessjettel repül, 2001 óta működik Magyarországon, ahonnan hetente közel húsz gépet indít Európa és a világ távoli pontjaira.

Kapcsolódó hírek