Már fél új helikopterflottája van a Magyar Honvédségnek

MTI/iho   ·   2024.05.14. 08:50
02_airbus_katheli

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából.

A helikopterek a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár légibázisára érkeztek. Az új, high-tech eszközökkel tovább erősödik a magyar légierő ejtőernyős és légi deszant képessége. A francia Airbus és a Magyar Honvédség együttműködése keretében a most érkezett gépekkel együtt már nyolcra bővült a H225M helikopterflotta a dandárnál, így már a teljes, tizenhat gépből álló H225M-flotta fele Magyarországon van.

Az első helikoptereket 2023. július 24-én fogadta a dandár, a helikopterek azóta folyamatosan érkeznek.

Magyarország a NATO elvárásainak megfelelően a katonai célú ráfordításait illetően második éve teljesíti a kívánt két százalékos költségvetési szintet, aminek húsz százalékát a haderőfejlesztési program keretében fejlesztésekre fordítja a Magyar Honvédség.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.