Már Tiszabezdédre sem kell bemenni, ha nem muszáj

MTI/iho   ·   2015.03.08. 14:27

A 3,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos útszakasz keletről kerüli meg a települést. A beruházás keretében elkészült a település déli részén egy új járműosztályozós csomópont, valamint megépült egy új vasúti átjáró a Tuzsér-Eperjeske közötti fonódó vágányon és a volt iparvágányon. Az elkerülő út és a Hársfa utca keresztezésében egy új ötágú biztonságos körforgalmú csomópontot alakítottak ki, emellett – a mezőgazdasági területek könnyű megközelítése érdekében – 420 méter hosszú kiszolgáló út is megépült.

A Google-térkép az építkezés előtti állapotot mutatja még. Most már valóságos körgyűrű lehet a tarsolylemezéről elhíresült, közel kétezres falu körül

A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végezte, 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrásból. Az öt ütemből álló záhonyi közútfejlesztési program keretében Fényeslitkétől Záhonyig több mint 21 kilométer hosszan épített elkerülő utakat, illetve végzett el burkolaterősítéseket a NIF. A térség belső közúti infrastruktúrájának az ipari, logisztikai befektetésekkel összehangolt fejlesztési programjának keretében jelenleg még további két szakasz kivitelezése tart: a Komoró és Tiszabezdéd közötti összekötő út felújítása idén nyáron készül el, a Fényeslitkét elkerülő út építése a 4-es főúti átkötéssel pedig év végéig fejeződik be – közölte a NIF.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.